Programma Lidwina in Concert

Zaterdag 9 maart 2019 Duo Klavervier viert haar 15-jarig jubileum bij Lidwina in concert

Pianoduo Klavervier, Chris van de Kuilen en Inge Mulder spelen zaterdag 9 maart een concert voor twee piano’s. Twee vleugels om precies te zijn en daarvoor is een extra vleugel naar de Lidwinakerk gehaald. Tijdens de pianostudie op het conservatorium zijn Chris en Inge samen begonnen met het spelen op twee vleugels en vormen sindsdien een pianoduo. En dat ze met veel plezier samenspelen is duidelijk, want zij vieren inmiddels hun 15-jarig jubileum als pianoduo met dit jubileumconcert.

Er is veel muziek gecomponeerd voor twee piano’s, waarvan het populaire repertoire eind 19e eeuw en begin 20e eeuw is geschreven. Het aardige van twee vleugels is het spelen met vraag en antwoord en maakt het geschikt voor spelen in grotere ruimtes. Er zijn maar weinig gelegenheden waar twee vleugels tot de beschikking staan. Onder andere daarom hebben Chris en Inge zich de laatste jaren ook meer op het quatremains- ofwel vierhandig spel op 1 piano toegelegd. Voor deze bijzondere gelegenheid echter spelen zij op twee vleugels en laten hun favoriete stukken als een potpourri voorbijkomen, variërend van Händel tot Milhaud.

 Meedoen?

Wil je het publiek graag verrassen met je talenten, kom je uit de regio en denk je op een goed niveau een uur lang mooie muziek te kunnen verzorgen? We zoeken met name naar instrumentale ensembles.  Neem contact met ons op via het contactformulier!