Programma Lidwina in Concert


Achtergrondinformatie Lidwina in concert 4kids

Zaterdag 13 januari 2018 Alfred Jodocus Kwak- Een muzikale fabel

Lidwina in concert organiseert al 6 jaar iedere 2e zaterdag van de maand gratis klassieke concerten in de Lidwinakerk in Best. Omdat we graag ook kinderen willen laten kennismaken met de wereld van klassieke muziek kwamen we op het idee om een speciaal concert voor kinderen te organiseren.  Om dit plan te kunnen opzetten deden we mee met de Raboclubkascampagne. We zijn er trots op dat wij vertellen dat het gelukt is om dit te realiseren.

het verhaal van de muzikale uitvoering: De eend Alfred Jodocus Kwak leest op een dag in de krant dat er een land is waar ze geen water hebben: Zonderwaterland. Dat vindt hij ongelooflijk zielig. Daarom bedenkt hij een plan om geld in te zamelen voor een tunnel waarmee het water van Groot Waterland gedeeld kan worden met Zonderwaterland. Maar dan komt de koning Alfreds geld lenen. Dit is het begin van een avontuurlijke reis waarin Alfred en zijn vrienden laten zien dat je nooit moet opgeven als het even tegenzit.   

De muzikale fabel die Herman van Veen en Erik van der Wurff in de jaren ’70 en ’80 op de podia brachten. Met beroemde liedjes als “Spetter Pieter Pater” en “Kwek kwek kwek, ik ben wel goed maar ik ben niet gek”. 

Marieke van der Have speelt Alfred Jodocus Kwak. Marieke behaalde haar diploma Muziektheater aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Daarna verdiepte ze zich verder in het musicalgenre aan de MusicAllFactory in Tilburg. Marieke is actrice en zangeres. Ze was onder andere te zien in de parkshow Raveleijn in de Efteling, speelde de hoofdrol in de musicals Annie en Mamma Mia op vakantiepark Duinrell en bracht muzikale vertelvoorstellingen voor ouderen met dementie. Momenteel werkt Marieke regelmatig als entertainer en presentatrice voor Uitjesbureau, leadzangeres op Center Parcs Het Meerdal en muziektheateractrice voor Theater Tweekant. Ook maakt ze Nederland en België onveilig met de komische straattheateract de Bike Babes . Met Sharon Semeijn maakte ze, onder de noemer Compagnie Havewerk, de eigen jeugdtheatervoorstelling PIEN. Nieuw is de straattheateract Napoleon en Joséphine. Zie www.mariekevanderhave.nl

De muziek wordt verzorgd door blazersensemble otto-e-mezzo. Dit ensemble bestaat uit professionele musici en gevorderde amateurs. Doelstelling van het ensemble is om uitdagende kamermuziek voor blazers te spelen. Het is in 2007 opgericht en staat onder leiding van Robert van Enschot. Otto-e-mezzo bestaat voor deze gelegenheid uit twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten, twee hoorns, één altsaxofoon, één trompet, één trombone, één fluit, één sousafoon, contrabas, basgitaar, piano en slagwerk. Alfred Jodocus Kwak is een grote favoriet onder de ensembleleden. Meer informatie: www.otto-e-mezzo.nl

De rol van de kinderen: in de voorstelling zitten interactieve elementen. Verschillende keren worden de kinderen door Marieke/Alfred bij het verhaal betrokken. Ook is er na afloop een meet & greet met de muzikanten waarbij de kinderen de instrumenten mogen uitproberen.

 Meedoen?

Wil je het publiek graag verrassen met je talenten, kom je uit de regio en denk je op een goed niveau een uur lang mooie muziek te kunnen verzorgen? We zoeken met name naar instrumentale ensembles.  Neem contact met ons op via het contactformulier!